Junior és Ifi csapat hírei 

Junior bravúr Siófokon

Siófok KC — Ipress Center-Vác  23-36 (12-18)

 

 
Vác: MIKLÓS – BAGI 4, BATÓ 1, SZIRÁKI 14(2), FABÓ 4, KÁCSOR 10 (1), HELEMBAI 1(1) Csere: Gergely – Soós, Páll 1, Molnár 1, Tarján, Biszák.
Büntetők: 0/0 illetve 6/4
Kiállítások: 6-6 perc


Ottó Katalin: Szép tavaszi napon érkeztünk a Balatonhoz, ezért meccs előtt el is látogattunk a partra felfrissülni és napfénnyel töltődni. Nem volt kötelező elvárás a győzelem, felszabadult, bátor játékot kértem a lányoktól. A rangidős Bató Lili kezdte a gólgyártást, aztán a meccs hátralévő részében átengedte ezt a dicsőséget a “fiataloknak”. Védekezésünk nagyon egységes volt, ami kellett is az agresszív, dinamikus, erős siófoki játékosokkal szemben. Sikerült időben ütközni a nagy lendülettel érkező lövőkkel, ha pedig valaki lemaradt, jöttek a társak segíteni. Ha ők is lemaradtak, akkor ott volt Miklós Klaudia, aki ma is uralta a kapuelőteret. Harcos, kemény, de sportszerű meccs volt mindvégig. Támadójátékunk – kérésemnek tökéletesen eleget téve – bátor, felszabadult és kreatív volt. Türelmesen bontottuk meg a masszív védőfalat és jól használtuk ki a kínálkozó lehetőségeket. Fabó Kamilla nagyon hasznosan mozgott a falban, Bagi Kata a jobbszélről bőven kivette a részét a góllövésből és az előkészítő munkából is, a balszélső Helembai Lilla pedig rengeteg befutással segítette a társait. Sziráki Bogi és Kácsor Gréti teljesítményére nehéz megfelelő szavakat találni. Amit megpróbáltak, sikerült. Egyszerűen nem ‘tudtak’ hibázni. Felváltva szórták a gólokat és gólpasszokat, jól alkalmazkodtak az ellenfél védekezéséhez. Már az első félidő derekára sikerült biztató előnyre szert tenni (21.perc: 7-12), majd ezután következett a ‘Sziráki-show’. Bogi zsinórban lőtt 6 góljával (amire csak 3 válasz érkezett) állt be a félidei eredmény. A szünet után a siófokiak mindent bevetve feljöttek 3 gólra (35.perc: 17-20), akkor viszont Kácsor Gréti rázta meg magát és a félidő közepén akár hátra is dőlhettünk volna (34.perc: 17-27). De nem tettük. Továbbra is lelkesen dobáltuk a gólokat, igazi örömkézilabdát játszva. Már nem adtunk esélyt a hazaiaknak a felzárkózásra. A védekezésünk sem puhult, Kácsor Gréti kiválóan irányított hátul. Egyre nőtt az előnyünk, a meccs végére érve el a legnagyobb különbséget.
Gratulálok a csapatnak az idegenbeli bravúrhoz, külön kiemelve Sziráki Bogi és Kácsor Gréti teljesítményét. Az egész kezdősorunk extrát nyújtott, ők viszont néha valamely más dimenzióban mozogtak.

Related posts

Leave a Comment