Junior és Ifi csapat hírei 

Az idei ifjúsági bajnokságról, és az első Kecskemét elleni ifi mérkőzésről

A Váci NKSE ifjúsági csapatai a 2017/2018-as szezon bajnokságaiban

Az MKSZ Versenybizottsága teljesen átszervezte a korábbi években megszokott utánpótlás versenyeztetési rendszert. Megszűnt a junior bajnokság, a ’98-ban született lányokat kiírták az utánpótlás küzdelmekből, három évfolyam tartozik az ifi korosztályba (1999, 2000, 2001) és a fiatalok a továbbiakban teljesen a felnőtt csapattól függetlenül játsszák meccseiket több bajnoki osztályban, amelyekből ki is lehet esni.
Az NBI-es kluboknak kötelező, ezért mi is beneveztünk az Ifjúsági I.osztályba, ahol két csoportban küzd 12-12 csapat. Mi a keleti csoportba kerültünk.
Női Ifjúsági I.osztály-Kelet: Váci NKSE, FTC, DVSC, MTK, Budaörs, Békéscsaba, Kisvárda, Vasas, Kecskemét, Csepel DSE, Szeged KKSE, Hajdúnánás.
Sajnos, még a felnőttel azonos sorsolási számot sem kaptunk, így a legritkább esetben fogunk tudni itthon előttük játszani (akkor sem ugyanazzal a klubbal).
Mivel egy korosztályos csapathoz túl sok azonos korú játékossal rendelkezünk, más megoldás híján, az Ifjúsági III. osztályba is beneveztünk egy csapatot. Itt (leginkább területi alapon) hét csoportban zajlik a küzdelem. Minket a déli csoportba soroltak 10 másik Pest megyei és budapesti csapat mellé.
Női Ifjúsági III. osztály Dél: Váci NKSE II., Cegléd, Dabas, Tápiószele, Hort, Inárcs-Örkény, Rákosmenti KSK, Szigetszentmiklós, Tököl, Vecsés, XVI.kerület.
A szabályok alapján a két csapatunk között átjátszás nem lehetséges, sőt még azt is megkötik, hogy klubon belül mikor és hány főt igazolhatunk át egyikből a másikba.
Mindkét ifjúsági csapatunkban szerepelnek majd serdülőink (2002-2003), illetve az Ifi III-ban zöldkártyával a Dunakanyar Akadémia növendékei közül is páran.

Váci NKSE – Kecskemét 34-18 (17-10)
Büntetők: 4/1 illetve 1/1
Kiállítások: 2-2 perc
Vác: Miklós – Bagi 3(1/0), Biszák 2, KÁCSOR 7, FABÓ 4, HELEMBAI 5, Sziráki 3. Csere: BUKOVSZKY, Fajth – Pálffy 1, Tarján 2, BENKŐ 5, Molnár 1, Szász, Kraft 1. Edző: Ottó Katalin


Ottó Katalin: A szezonnyitó meccsen szezon eleji formában, de hatalmas bizonyítási vággyal játszottunk. Örülök, hogy minden játékos hozzá tudta tenni a maga részét a győzelemhez. Nehéz szezon előtt állunk, a csoport tele van erős csapatokkal, ezért minden játékosra nagy felelősség hárul, illetve minden megszerzett pontnak óriási értéke van. Az első kettőnek pláne.

Related posts