Gyermekbajnokság hírei 

Lejátszotta utolsó alapszakasz mérkőzéseit a fiatalabb U13-as csapatunk

U13 gyermekbajnokság, Az alapszakaszban csoport második lett U13 III. osztályú csapatunk. (2004 korosztály).
Ipress Center-Vác – VSE Dunakeszi 19 – 8  (7-5)
Csapat: Sztranyan Csenge és Kozma Kamilla – kapusok, Szresen Dorina (1), Szántai Hédi (5), Konecsni Regina, Cs. Nagy Olga (3), Balogh Gerda (3), Gombos Panna (3), Pataki Noémi (2), Czerovszki Dóra, Burik Alexandra (1), Németh Maja, Bakter Fanni, Erdővölgyi Virág (1)

 

 

KASE — Ipress Center-Vác 16 – 16 (11-7)
Csapat: Sztranyan Csenge és Kozma Kamilla kapusok, Szresen Dorina, Szántai Hédi (5), Konecsni Regina, Cs. Nagy Olga, Balogh Gerda (8), Gombos Panna, Pataki Noémi, Czerovszki Dóra, Burik Alexandra (3), Németh Maja, Bakter Fanni, Erdővölgyi Virág.

 

Turza Bernadett: Egy könnyű és egy nehéz mérkőzés várt ránk vasárnap az U13 gyermekbajnokság utolsó fordulójában. Novemberben 10 gólos vereséget szenvedtünk a korban és fizikumban is erősebb KASE ellen, ezért most a két mérkőzésen más-más célokkal léptünk pályára.
A Dunakeszi elleni küzdelemben nagyon álmosan kezdtünk, egyszerűen nem érkeztünk meg. Nem is csoda, hogy félidőben mindössze kétgólos (7 – 5) vezetést jegyezhettünk. A második félidőre úgymond bemelegedtünk, a kapott 3 gól ellenében 12 gólt termeltünk, így alakult ki a magabiztos 11 gólos győzelem.

A KASE elleni mérkőzés feladata a bátor játék mellett az volt, hogy a taktikai utasításokat betartva maximális figyelemmel és akarattal ne adjuk könnyen a bőrünket. Szinte az egész első félidőben fej-fej mellett haladtunk, a végére kaptunk két gyors gólt, így 4 gólos hátrányban mentünk pihenőre. Apró kis részfeladatok pontosítására volt szükség, érződött, hogy ezen a napon van keresni valónk ellenfelünkkel szemben. A második játékrészben eggyel nagyobb fokozatra kapcsoltunk. Megérezték a lányok a lehetőséget, így már nem csak a mérkőzés szorosabbá tétele, hanem esetleg a győzelem megszerzése is valóságosnak tűnt. Igazi csapatmunka volt a pályán. Ki a gólszerzésben jeleskedett, ki az előkészítésben vállalt nagy szerepet, védekezésben pedig egymást segítve igyekeztünk állni a fizikai fölényt. Jó védekezés és szervezett támadás eredményeként 16-16 állásnál hétmétereshez jutottunk, melyet aztán meg nem értés miatt elpackáztuk. Mindent összevetve ez a döntetlen egy győzelemmel felérő siker volt, mely jó alapja lesz a hamarosan folytatódó felsőházi rájátszásnak.


Related posts

Leave a Comment