Kisiskolás bajnokság hírei 

Újabb U9 győzelmek

Kacsóné Ottó Ágnes: A hétvégén két győzelemmel zártuk az U9 fordulónkat. A lányok nagyon ügyesen, harcosan játszottak, és a védekezésünk is nagyon biztos volt.

 

EURO-NOVEX USE – IPRESS CENTER-VÁC 9-13 (3-4)

 
Az első mérkőzésen a hazai, tápiószelei csapat ellen játszottunk. A majdnem kétórás út után az alapos bemelegítés ellenére is kicsit pontatlanul kezdtük. 4 kihagyott ziccer és egy hetes után az első félidő felénél 3:1-re vezetett az ellenfél. Itt végre bemelegedtünk, pontosabbak lettek a befejezések, a lányok megnyugodtak, zsinórban lőttünk 3 gólt, és a szünetre 3:4-es vezetéssel fordultunk. A szünetben megbeszéltük, hogyan kell kijavítani a hibákat, miben kell javulnunk. A lányok mind betartották amit kértem, és ezek alapján a második félidőben mind védekezésben, mind támadásban feljavultunk. 2-3 góllal végig vezettünk, de a mérkőzés vége előtt 3 perccel az ellenfelünk erőre kapott, 1 gólra felzárkózott. Azonban nem remegtünk meg, és sorozatban lőtt 3 gólunkkal állítottuk be a 4 gólos győzelmet. Nagyon tetszett, hogy az utolsó pillanatig koncentráltak a lányok, nem engedtek ki a nehéz pillanatokban sem.
Csapat tagjai: Brjeska Bernadett, Csányi Mira, Erdei-Nagy Csenge, Erdei-Nagy Lara (3 gól), Feles Réka, Kacsó Noémi (7 gól), Kassai Lara (1 gól), Kiss Fruzsina (2 gól), Sinkó Bettina

 

IPRESS CENTER-VÁC – Szigetszentmiklósi NKSE 25-17 (16-8)

 
A második mérkőzésünket mi kezdtük egy 3:1-es vezetéssel. Itt nem is álltunk meg, hanem 6:1-re növeltük az előnyünket az első félidő felére. Pontosan, hiba nélkül játszottunk, a támadásokban nagyon szép egyéni, páros és csapatrész megoldásokat láthattunk. Védekezésben nagyon jól együttműködtek a lányok, összezártak, besegítettek egymásnak. Ezt sokat gyakoroljuk edzéseken, örülök, hogy mérkőzésszituációban is sikerült megvalósítani. A félidőben 8 gólos előnnyel fordultunk. Ekkor azt kértem a lányoktól, hogy fújjanak egyet, de ne álljanak le, koncentráljanak tovább, mert még nem nyertük meg ezt a meccset. Annyira szót fogadtak, hogy a második félidő 7. percében már 12góllal, 21:9-re vezettünk. Tényleg nem álltak le… Bátran tudtam cserélni, mindenki sokat tudott játszani.

 
Csapat tagjai: Brjeska Bernadett (2 gól), Csányi Mira, Erdei-Nagy Csenge (4 gól), Erdei-Nagy Lara (6 gól), Feles Réka (1 gól), Kacsó Noémi (7 gól), Kassai Lara (1 gól), Kiss Fruzsina (3 gól), Sinkó Bettina (1 gól)

 

A múlt héten volt a félévzárás az iskolákban. Megnéztük a bizonyítványokat és külön öröm számomra, hogy a kézilabdázás nem megy a tanulás rovására, mindenki nagyon szép eredménnyel zárta a félévet.

Related posts

Leave a Comment