Gyermekbajnokság hírei 

U11 forduló is volt a hétvégén

2017. március 5. vasárnap
15:00 Euronovex USE — Ipress Center-Vác 15 – 10 (10-5)
Csapat: Majer Zsófia és Kozma Lili kapusok, Fehér Dóra (1), Sztruhár Zita Zsófia (4), Hajas Hanna, Burik Alexandra(3), Saáry Gerda, Kaszás Szonja, Németh Maja (2), Vasas Vivien, Kraft Dorina, Bakter Fanni.


17:00 Ipress Center-Vác — Győmrő VSK 11 – 32 (4-16)
Csapat: Majer Zsófia és Kozma Lili kapusok, Fehér Dóra (1), Sztruhár Zita Zsófia (6), Hajas Hanna, Burik Alexandra, Saáry Gerda, Kaszás Szonja, Németh Maja (3), Vasas Vivien, Kraft Dorina (1), Bakter Fanni.


Turza Bernadett: Ezen a napon egyetlen célunk az volt, hogy a két erős ellenféllel szemben az első meccsektől szorosabb eredményt érjünk el. A Tápiószele ellen ezt a feladatot megvalósítottuk, hiszen bár mindössze 10 gólt dobtunk, nem kaptunk csak 15 gólt, így az 5 gólos különbség még annak tükrében is reális, hogy 4 büntetőt hibáztunk. Nagyobb koncentrációval és szerencsével még meglepetés is születhetett volna.


A második mérkőzés. Dávid és Góliát harcát hozta. Ez a mérkőzés tipikus példája annak, hogy a 3-2-1 védekezés annak a csapatnak kedvezhet, ahol fizikálisan erősebb sportolók lépnek pályára. Hiába voltunk lábbal ott, az erőviszonyok miatt nem tudtunk méltó ellenfelek lenni, még úgy sem ha egymást segítve igyekeztünk védekezni. Szembetűnő, hogy az U11 bajnokságban, 3-2-1- védekezés teljesen átlövők nélküli játék. Meccsek óta feltűnik, hogy nincs átlövés a mérkőzéseken. Mindenki megy fejjel a falnak, és aki dinamikusabb és erősebb az érvényesül. Büszke vagyok arra, hogy nálunk a két meccsen Sztruhár Zita révén 9 klasszikus átlövésgól született, Németh Maja hol jobb szélen, hol jobb átlövőben küzdőtt hősiesen, Fehér Dóri és Bakter Fanni kihozta magából a maximomot sőt néha még többet is irányítóban és védekezésben egyaránt, Burik Szandi is többször tudott átjutni a falon erőszakosságának köszönhetően. Kraft Dorina hosszú sérülésből jól tért vissza, Saáry Gerda, Vasas Vivien, Hajas Hanna és Kaszás Szonja kicsit megilletődötten léptek pályára, ennek ellenére Ők is minden tőlük telhetőt megtettek. Majer Zsófi és Kozma Lili akkor tudtak több védést is bemutatni, mikor védekezésünk támogatta azt, a ziccereknél sajnos tehetetlenek voltak.
Adott két edző: Az egyik aki abban hisz, hogy alázzuk porig ellenfelünket, 10 gólos különbségnél számoljunk rá a gyerekekre ( persze, hogy sírva fakadnak a pályán), érvényesítve fizikai különbségünket és menjünk nekik kíméletlenül, az sem baj ha sérülést, illetve komoly elkeseredést okozunk. A másik törekszik arra, hogy játékosai megtanuljanak cselezni, lőni, értsék és tanulják meg a kézilabdát, hogy a felmenő korosztályokban ezekkel a készségekkel már rendelkezzenek, ne legyenek alapvető hiányosságaik. Én arra törekszem, hogy a második kategóriába tartozzam, játékosaimat pedig arra nevelem, hogy mindig minden helyzetben tiszteljék ellenfelüket.

Related posts

Leave a Comment