Kisiskolás bajnokság hírei 

Hazai pályán játszott az U9-es szivacskézilabdas csapatunk

Kisiskolás bajnokság U9, Kovács László régió, 2017.04.23., Vác

 

 
Ipress Center-Vác – Aranyszarvas SE 14 – 21 (6-7)

 

 
Kacsóné Ottó Ágnes: A mérkőzést nagyon álmosan kezdtük, kevés gól esett, de ennek ellenére az első félidőben még nagyrészt mi vezettünk 1 góllal. A félidő végén azonban az ellenfél átvette a vezetést, és egy gólos hátránnyal fordultunk. A szünetben próbáltam felhívni a lányok figyelmét a hibákra, javítva, hogy mit is kellene tenni. A második félidő 6. percéig tudtuk tartani az egy gólos hátrányt, fej-fej mellett haladva lőttük a gólokat, de ott sajnos a védekezésünk teljesen szétesett, és az ellenfél zsinórban 5 gólt dobott. Ezt a 6 gólos hátrányt már nem tudtuk lecsökkenteni. A támadásban csak kerestük önmagunkat. Pontatlanok voltak az átadásaink, lassúk a támadásaink és sok technikai hibát vétettünk. Így elszenvedtük az idei szezonban a 2. vereségünket.
Játékosok: Brjeska Bernadett, Csányi Mira (2 gól), Erdei-Nagy Csenge (4 gól), Erdei-Nagy Lara, Kacsó Noémi (4 gól), Kiss Fruzsina (2 gól), Nagy Vivien, Radzik Gréta (2 gól), Sinkó Bettina.

Ipress Center-Vác — Euronovex USE 27 – 17 (10-11)

 

 
Kacsóné Ottó Ágnes: A második mérkőzésen az Euronovex csapata ellen játszottunk. Ez a mérkőzés is döcögősen indult, álmosan kezdtünk. A kötelező cserénél 8:6 volt az előnyünk, de az ellenfél második sora nagyot hajrázott az első félidő végén, így végül egy gólos hátránnyal fordultunk a szünetben. A szünetben sikerült megbeszélnünk a hibákat, átvariáltam a csapatot, majd a második félidő elején folyamatosan ledolgoztuk a hátrányunkat. A 6.-8. perc között dőlt el a mérkőzés: hibátlan védőmunkával és sziporkázó támadójátékkal három perc alatt 6 gólt dobtunk, míg az ellenfél egyet sem. Ezek után sem álltunk meg, folyamatosan növeltük az előnyünket, pontos, gyors támadásokat vezettünk, és nagyon szép megoldásokat láthattunk. A második félidőt 17:6-ra nyertük, ezzel állítottuk be a 27:17-es végeredményt. A második félidőben nagyon pontosan, eredményesen játszottak a lányok, nagy dicséret illet mindenkit.
Játékosok: Brjeska Bernadett(3 gól), Csányi Mira (1 gól), Erdei-Nagy Csenge (2 gól), Erdei-Nagy Lara (7 gól), Kacsó Noémi (11 gól), Kiss Fruzsina (2 gól), Krajnyik Lilien, Radzik Gréta (1 gól), Schlenk Flóra, Sinkó Bettina.

 

Érdekes látni, hogy ugyanaz a csapat ugyanaznap homlokegyenest más teljesítményt tud nyújtani 2 mérkőzésen. A felemásra sikerült meccs-napunk alapján is látszik, hogy nagyon sok munka áll még előttünk, de jó úton haladunk. Folyamatosan érkeznek az új játékosok, a lányok élvezik, szeretik a kézilabdát, rendszeresen járnak edzésekre és most ez a legfontosabb. A következő szezonban bőrlabdára és méretes pályára váltunk és az új játékosokat fokozatosan be kell építeni a csapatba.
Mérkőzéseinket már többször megnézte Bíró Blanka, aki rokoni kapcsolatban áll Bernivel. Most végre nem is felejtettünk el fényképet készíteni vele a mérkőzés után. Ő igazi példakép lehet minden utánpótlás korú játékosunk számára.

 

Related posts

Leave a Comment