Utánpótlás

A Váci Női Kézilabda Sportegyesület 2016-ban, az újonnan induló Dunakanyar Kézilabda Akadémiával karöltve elhatározta, hogy a Dunakanyar Régió valamint Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megye területén előkészítő csoportokat indít. Ezeken a területeken idáig nem volt túl sok lehetőségük a kézilabdázni vágyó gyerekeknek, hogy megtaláljak, a képességüknek megfelelő és a lakóhelyükhöz is közel eső helyszínt ahol kézilabdázhatnak!

Az előkészítő csoportok 2016 szeptember 1.-én kezdték munkájukat, azóta több mint 160 leány kezdett el kézilabdázni a Dunakanyar Kézilabda Akadémia csapataiban az U8-tól egészen az U15-ös korosztályig.
A jövőben szeretnénk, hogy a Nógrád és Borsod-Abaúj-Zemplén megyei csoportjainkban kézilabdázó lányokból kerüljön ki, a 2017.szeptemberében induló, bentlakásos kollégiumi rendszerrel működő Akadémiánk nagy része! A Dunakanyar Kézilabda Akadémia a látvány csapatsport támogatás segítségével 2018.januárban megkezdte a munkálatokat a volt Esze Tamás Laktanya területén, ahol egy minden igényt kielégítő kollégium és egy munkacsarnok építésének beruházása kezdődött el, és készül el a 2019-2020-as tanév kezdetére.

Az első akadémia évfolyam kiválasztása sikeresen lezajlott, novemberben több mint 60 jelentkező szerepelt az első toborzónkon, ebből a szép létszámból lett kiválasztva az a 24 jövőbeli akadémista, akik megkezdik majd 1. tanévet a Dunakanyar Kézilabda Akadémián. Az Akadémián tanuló gyerekek két váci középiskolában (Váci Szakképzési Centrum Boronkay György Műszaki Szakgimnáziuma és Gimnáziuma és a Váci Szakképzési Centrum Király Endre Szakgimnáziuma és Szakközépiskolája) folytatják majd iskolai tanulmányaikat.
Az utánpótlás bázis kiépítése mellett egyesületünk kialakított egy piramis fiókcsapat rendszert, amely a piramis csúcsán lévő Váci NKSE szakmai és szervezeti segítségnyújtásával, kettős játékengedélyekkel, kölcsönadási szerződésekkel, zöldkártyával biztosítja, a kiöregedő utánpótlás játékosok megfelelő, képességek szerinti elhelyezését, valamint a még utánpótlás korú játékosok, minél magasabb szintű versenyeztetését. Az együttműködési megállapodást 2017.január 16.-án hét egyesület ( Váci NKSE, Dunakanyar Kézilabda Akadémia, Gödi SE NB I/B, Euronovex USE NB II, Salgótarjáni Strandépítők NB II, Pásztói KC Megyei I. osztály, Balassa SE Balassagyarmat Utánpótlás)vezetői írták alá, ezzel hivatalos formába öntve a piramis rendszer működését.