Gyermekbajnokság hírei 

Megkezdte küzdelmeit a Váci NKSE 2004-2005 korosztálya

Turza Bernadett: Az idei évben a lebonyolítási rendszernek köszönhetően, idén ismét nem saját korosztályban, két bajnokságban szerepel ez a korosztály. A 2004-2005- ben születettek létszámából adódóan az U13 I. osztályban versenyeznek azok a játékosok, akik már több bajnoki szezont végigjátszottak, míg az U13 III. osztályban azokat a játékosainkat neveztük, akik nemrég, – 1 éven belül, – vagy az idei iskolai tanév kezdetével csatlakoztak hozzánk.
A két bajnokság erőviszonyait tekintve az U13 I. osztály a 2004 évben született játékosok bajnoksága, ahol a Váci NKSE 2004 játékosait a 2005 –ben született sportolók egészítik ki. Ez egy igen nehéz bajnokság, hiszen nem csak korosztályt tekintve vagyunk hátrányban, hanem egy csoportban szerepelni sem könnyű a tavalyi év országos döntőjének résztvevőivel. Játékosaim egy részének Ormándi Lili, Nagy Luca, Szántai Hédi, Balogh Gerda, Pataki Noémi, Sztranyan Csenge,Kozma Kamilla, Konecsni Regina, Gombos Panna, feladat idén, hogy becsülettel felkészüljön a következő évi megmérettetésre már serdülő játékosként. A 2005 születésűeknek, – Bakter Fanni, Ottó Kata, Németh Maja, Sztruhár Zita, Kraft Dorina, fehér Dóra, Burik Alexandra, – náluk cél, hogy a jövő évben már saját korosztályú U13 bajnokságban megmutassák, ez az év jó tanuló időszak volt számukra.
Az U13 III. osztályban fontos feladat a felzárkóztatás, a korábban kevesebb játéklehetőséghez jutó, valamint most kézilabdázni kezdő játékosok mérkőzésbe lendülése, szabályok megismerése, és a legelső lépések biztonságos megtétele a kézilabda pályán. Ebben, az U11 korosztály játékosai is szerepet kapnak, több játéklehetőséggel a saját bajnokságukon kívül.


Összefoglaló a hétvégéről:

2017. 09.16. U13 I. osztály 1. forduló, Gyömrő

 

Debreceni Sportiskola – Váci NKSE 36 – 8 (19-4)
Csapat: Sztranyan Csenge- Kozma Kamilla kapusok, Bakter Fanni, Ottó Katalin (1), Szántai Hédi (1), Ormándi Lili (1), Balogh Gerda (1), Konecsni Regina (1), Gombos Panna, Németh Maja (1), Sztruhár Zita (2), Fehér Dóra, Burik Alexandra, Kraft Dorina.

 

Turza Bernadett: A mérkőzésen ijedt bárányokként próbáltunk lépést tartani az elmúlt évi országos döntős Debreceni Sportiskola növendékeivel. Sem adottságokban, sem játéktudásban nem voltunk egy súlycsoportban, így egyetlen percig sem volt kérdéses a mérkőzés ilyen arányú végkimenetele. A két csapat közti különbség ellenére 3-4 nagyon ügyes megoldást sikerült a pályán megvalósítani, melyből eredményesek tudtunk lenni. Bátrabb játékkal ebből sokkal több lehetett volna.

 

Euronovex USE – Váci NKSE 22 – 8 (10-3)
Csapat: Sztranyan Csenge- Kozma Kamilla kapusok, Bakter Fanni, Ottó Katalin (3), Szántai Hédi (4), Ormándi Lili, Balogh Gerda (1), Konecsni Regina, Gombos Panna, Németh Maja, Sztruhár Zita, Fehér Dóra, Burik Alexandra, Pataki Noémi.


Turza Bernadett: Bátrabb játékkal, jobb védekezéssel, kevesebb kapott, ugyanannyi lőtt góllal, egy minden tekintetben jobb mérkőzést játszottunk a Tápiószele csapata ellen. Az első 10 percben csupán 5-3 volt az Euronovex javára, sajnos a sorcserét követően nem tudtunk betalálni ebben a félidőben, így 7 gólos különbség alakult ki. Ezt tovább tudta fokozni ellenfelünk, sajnos a második játékrészben csak a 12. percben tudtunk gólt szerezni, addig viszont a Tápiószele tovább növelte előnyét, így alakult ki 22 – 8 végeredmény.

 

2017.09.17.  U13 III. osztály 1. forduló Vác


Dunakanyar Akadémia 1. – Váci NKSE 12 – 9 (6 – 5)
Dunakanyar Akadémia II. – Váci NKSE 5 – 9 (1 – 6)

Csapat: Majer Zsófia, Antalics Krisztina, Lőrincz Lili, Perlusz Emma (2), Hajas Hanna (1), Brjeska Noémi, Vasas Vivien, Bartha Sára Boróka (5), Lőrinczi Luca, Lőrik Laura (6), Kaszás Szonja (1), Saáry Gerda (3).

Turza Bernadett: Ebben az osztályban jellemzően az egészen kezdő játékosok versenyeznek egy – két csapat kivételével. A kevés gól is azt mutatja, az itt pályára lépő sportolók most ismerkednek a pályával, a szabályokkal és a gólszerzés örömével. Több játékos élete első mérkőzését játszotta, és a kezdeti rémületet követően egészen jól helyt álltak a küzdőtéren. Persze a vezérszerepet a pár éve egyesületünkben sportoló 2006 korosztály játékosai vállalták fel, akik Németh Lilla edző kolléga keze alatt fejlődnek évről- évre. Jó pajtásként nagyon sokat segítettek az újoncoknak. Mellettük kiemelném a 2005 születésű Majer Zsófiát, aki a kapuban mindkét mérkőzésen kiemelkedően teljesített.

Related posts