Utánpótlás hírei 

Először Békéscsabán, majd Kecskeméten is győztek ifistáink

Ifjúsági I.osztály Kelet
Békéscsaba – GVM Europe-Vác 20-27 (8-15)

Kiállítások: 8 illetve 10 perc
Büntetők: 6/5 illetve 5/5
Vác: BUKOVSZKY – Bagi, Biszák 2, SZIRÁKI 13(5/5), Fabó 1, HELEMBAI 5, Benkő 2. Csere: Miklós – PÁLFFY 2, Tarján 1, Pint 1, Szász, Kraft.

Ottó Katalin: A meccs elején hatalmas lendülettel estek nekünk a hazaiak. (10.perc:5-3) Ennyi idő alatt viszont sikerült némi képet alkotnunk róluk és a védekezési hiányosságaikat tudatosan kihasználva, Helembai Lilla és Sziráki Bogi vezetésével, magunk javára fordítottuk az eredményt. Ehhez kellett a jó lábmunkával végzett védekezésünk és a fallal hibátlanul együttműködő kapusunk, Bukovszky Anna kiváló teljesítménye is. Bagi Kata az félidő derekán bokasérülést szenvedett, a helyére beálló Pálffy Annával viszont cseppet sem esett vissza játékunk színvonala. A második játékrészben volt egy kis hullámvölgy (48.perc:17-21), de a meccs hajrájában ismét magunkra talátunk. A meccs legjobbja Sziráki Bogi volt, aki széles lövőrepertoárt bemutatva lőtte a gólokat és a védőfalban is kiemelkedően dolgozott. Újoncot avattunk Pint Lilla személyében, aki a Dunakanyar Kézilabda Akadémia növendékeként zöldkártyával szerepelt első ifi meccsén váci színekben. Hasznos játékával aktívan kivette részét a győzelemből.

 

 

Ifjúsági I.osztály Kelet
Kecskemét – GVM Europe-Vác 27-34 (14-16)

 

Kiállítások: 2-2 perc
Büntetők: 4/3 illetve 4/2
Vác: Bukovszky – BAGI 8(1/0), Biszák 1, SZIRÁKI 9(3/2), Fabó 2, Helembai 2, Benkő 2. Csere: Fajth – Pálffy, Tarján, Molnár 1, PINT 3, Szász, KRAFT 6.

 

Ottó Katalin: Nehezen indult a meccs. Nem találtuk a ritmust a védekezésben. Támadásban sok jó dolgot csináltunk, viszont a sok kapufának köszönhetően azok nagy részét nem tudtuk góllal befejezni. Több cserét hajtottam végre, védekezést váltottunk, így 2 gólos hátrányunk (18.perc: 10-8) az 1. félidő végére 2 gólos előnyre változott.
A második félidő közepén megint a hazaiak vezettek (40.perc: 20-19), aztán végre sikerült megtalálni a nyerő sort, akik egy 7-1-es periódussal megnyugtató előnyt harcoltak ki (50.perc: 21-26), és a mai napon győzelemre vezették a csapatot. Kraft Viki beállásával friss lendületet kapott a csapat, Helembai Lilla balszélsőként villant kétszer, Pint Lilla pedig zavaró védőként tett hozzá sokat a győzelemhez. Sziráki Bogi ma is igazi vezérként játszott elöl és hátul is, Bagi Kata nagyon magabiztosan lőtt, Bukovszky Anna pedig a második játékrészben az összes szélről érkező lövést hárította. Csapatunkon látszik az összeszokottság hiánya, viszont a szünetben megbeszélteket fegyelmezetten betartva, a védekezésünk a meccs utolsó harmadára igazán jól összeállt. Nehéz meccs volt, annál értékesebb a megszerzett két pont. 

A Kecskemét mérkőzésen készült fotókat köszönjük János Antalnak! 

Related posts